Tripel LeFort

Bekijk hier hoe we de reclamespot maakten voor Tripel LeFort.

Client

Brouwerij Omer Vander Ghinste

Type

Commercial

Services

Concept Pre Productie Productie Post-Productie

pre productie

De voorbereiding

Bij de voorbereiding was het al snel duidelijk dat de klant voor een klassevolle stijl wou gaan die authenticiteit ademt. Hierbij moest de historiek van het biermerk aan bod komen, ondersteund door beelden die u het water in de mond geven.

In deze fase:

  • Dachten we met de klant een duidelijk concept uit.
  • Schreven we een script met bijhorende voice-over ideeën die het verhaal samenvat.
  • Stelden we onze crew samen en planden we de opnames in.

Het plan was om twee dagen in de brouwerij te vertoeven om de nodige beautyshots, packshots en scènes te draaien.

Video Productie

Het filmen en productie

Gedurende 2 draaidagen dompelden we ons volledig onder in de wereld van het bier. Alles in deze spot is in de brouwerij zelf gedraaid, inclusief de packshots en close-ups van het glas met kolkend bier. Door alles op één locatie te filmen konden we aan een snel tempo doorwerken en was het ook voor de klant gemakkelijk om mee te volgen en bij te sturen naar hun wensen.

De gids van het bezoekerscentrum kreeg ook een rol in de video. Hij roerde in de oude ketels waar vroeger bier in gebrouwen werd. Deze scène draaiden we in de oude brouwzaal, wat nu een deel van het bezoekerscentrum is. Een prachtige locatie waar we ons gedurende 2 dagen konden uitleven.

Post-productie

Editing, VFX en animatie

De montage ging vlot, en zo hebben we het graag! We maakten gebruik van klassieke muziek aangezien dit paste bij het authentieke gevoel dat we wilden nastreven. Dankzij onze goede voorbereiding ging de montage vlot. Een goed script legt de grote montagelijnen op voorhand vast. Na wat tweaken vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats en kregen we alvast positieve reacties van de klant.

Aangezien deze commercial ook gebruikt werd voor de lancering van Tripel LeFort in Frankrijk maakten we gebruik van zowel een Nederlandse als Franse voice-over. De structuur van de video blijft hetzelfde, maar de klant krijgt meerdere versies in een andere taal.

In deze fase:

  • Monteerden we de video volgens het vooropgestelde script.
  • Leverden we verschillende versies af, zowel in het Nederlands als Frans.
  • Maakten we ook afgeleiden van 15 seconden en snippets van 6 seconden die werden ingezet in social media campagnes.
Delivery

Finalisatie en oplevering

De video werd in België, Nederland en Frankrijk gepubliceerd onder het merk van Tripel LeFort en haalde een groot bereik. Enkele miljoenen mensen kregen ons werk te zien en de klant was tevreden.

Video was de ideale manier om voor Tripel LeFort reclame te maken. De juiste muziek, montage, voice-over, ... zijn de ingrediënten om de klant te doen watertanden. Het doet enorm veel deugd om te zien dat hetgeen wat wij maken, een positief effect heeft op de verkoop van een groot merk zoals dit.

Zelf ook dorst gekregen om een uitnodigende commercial te maken? Contacteer ons!

Prev
Next